De melkvoercomputer geschikt voor uw kalverhouderijUnieke systemen, in eigen beheer


De Es-Mix

Gemaakt met het oog op de toekomst


Deze voerautomaat is in 2010 ontwikkeld. Eenvoudige bediening, betrouwbaar in functioneren en overzichtelijk in gebruik. In datzelfde jaar is een volledig nieuwe software ontwikkeld waardoor de Es-Mix voldoet aan alle verwachtingen en bedient u via twee computerschermen.


Scherm één

Eén computerscherm wordt een overzichtsscherm (visualisatie): hier wordt elke stap in de melkbereiding overzichtelijk weergegeven. Van temperaturen en gewichten, voorraden van de silo’s, tot het meekleuren van de aangestuurde kleppen/ventielen/motoren. Zo is het in één oogopslag duidelijk wat er gebeurt. Even handmatig een mengsel maken is met het touchscreen via de computer zo geregeld.


Scherm twee

Recepten, voorraden, starttijden, uitgebreide meng historie, vaste gegevens, drogestofgehalte van elke silo, enz. De volgorde van de te gebruiken grondstofcellen kan door uzelf worden bepaald. Elke grondstofcel kan op zijn eigen mengtemperatuur worden gemengd. Standaard geïntegreerd in de software is het automatisch spoelprogramma voor de menger en de buffer. Uniek is het automatische tank spoelprogramma, uiteraard voorzien van de nodige beveiligingen, zodat een tank nooit tijdens bedrijf per ongeluk gereinigd kan worden.


Op afstand benaderbaar

Het volgen van de melkbereiding, het aanpassen van de recepten, de historie uitlezen, de voorraden beheren, kan dus allemaal vanaf kantoor of vanuit de woning. Zeker in geval van storing kunnen wij direct met u meekijken en eventuele aanpassingen doen.

De Es-Feed

Nauwkeurig en langzaam, vloeiend en snel


​​​​​​​De Es-Feed is een uitbreiding van de Es-Mix waarin het automatisch voeren wordt weergegeven.
Ook bij het maken van de software voor het automatisch voeren is er geluisterd naar de wensen van de kalverhouders. Het principe dat voeren met een liter- of doorstroommeter de beste manier van voeren is, staat bij Esveld nog steeds als een paal boven water. Dit betekent geen wachttijden met overstorten en geen wachttijden tussen elke trog.


De zeer uitgebreide invulschema’s maken dat het voeren van melk en water tot in detail kan worden ingesteld per trog, zoals:

  • Voersnelheid;
  • Percentage voeding;
  • Recept en circuit;
  • Rondpomp liters;
  • Aanvoer- en retourliters om zo op elke trog leeg te kunnen voeren;
  • Verlaging en verhoging curve.


De Es-Feed Duo De stallen worden groter, maar de dagen niet langer...

Waar anderen twee voerkeukens of twee voercomputers plaatsen, ligt onze oplossing in een duo voerautomaat: twee voersystemen in één computer. Zo werd de Es-Feed Duo een feit.


Ook de Es-Feed Duo kenmerkt zich door de eenvoudige en overzichtelijke en tegelijkertijd zeer luxe bediening. De voerkeuken wordt uitgebreid met een extra melkpomp en litermeter, en de Es-Feed Duo voerkeuken is feitelijk gereed. Ook hier kiest u zelf hoe er gevoerd gaat worden:

  • Circuit 1 leegvoeren
  • Circuit 2 vullen en opwarmen
  • Circuit 1 en circuit 2 gelijktijdig voeren
  • Circuit 1 leegvoeren
  • Circuit 2 vullen en voeren
  • Circuit 3 vullen en voeren
  • Circuit 4 vullen als 2 klaar is

Ook kan er in geval van 1 leeftijd voor 1 recept worden gekozen voor 4 circuits. Er kunnen 2 buffermengers gebruikt worden. Hierdoor zal de melk volledig gescheiden blijven en gelijktijdig met andere melk gevoerd worden.

Esveld/Bor en Welvaarts

Vraag bij ons naar de nog beschikbare onderdelen


​​​​​​​Sinds de automatisering in de kalverhouderij een rol ging spelen, zijn er veel Esveld/Bor en Welvaarts voerautomaten geplaatst. Aangezien de Welvaarts automaten al enkele jaren niet meer geproduceerd worden en de Esveld/Bor op de DOS besturing draait, is de kans op reparatie nihil in geval van bijvoorbeeld een computercrash, blikseminslag o.i.d.


Vraag bij ons naar de nog beschikbare onderdelen. Anders verwijzen wij u graag naar de informatie over de Es-Mix of de Easy-mix.


Maatwerk. Ook voor uw kalverhouderij.
De voerautomaat wordt voor elke klant op maat gebouwd in grote en ruime kasten waar alle besturing in zit, dus optimale koeling en degelijke werk- en aansluitruimte. De kasten worden voorzien van de nodige beveiligingen en overzichtelijke schema’s.