35 jaar kennis en ervaringElke dag tot uw beschikking


De krachten gebundeld

Daar profiteert u elke dag van

1986. Esveld-Putten wordt opgericht door Bertus Esveld. Samen met Van de Bor is destijds de basis gelegd in voersystemen voor de kalvermesterij. De eerste automatische melkvoersystemen waren een feit. 10 jaar later is Esveld-Putten zelfstandig begonnen met de doorontwikkeling van melkvoersystemen en stalfaciliteiten zoals elektra, ventilatie en klimaat.


2007. De biomassa kachel maakt een start als vervanger voor de gasmarkt.


2010. Met eigen software, speciaal ontwikkeld op slimme sturing en bedieningsgemak, wordt de melkvoercomputer geïntroduceerd.


2015. Esveld-Putten wordt overgenomen door Frans Bostelaar, destijds werkzaam bij Frens Kalvotech. 4 jaar later wordt ook Frens Kalvotech eraan toegevoegd.

De stuwende kracht achter Frens Esveld

Frans Bostelaar


​​​​​​​Jaap Frens, voormalig eigenaar, was al vanaf zijn 15e actief in de kalvermesterij. Hij heeft aan de wieg gestaan van alle ontwikkelingen binnen het boerenbedrijf. Waar destijds 30 kalveren gangbaar was, is 1500 het gemiddelde van vandaag de dag. In 2013 is Frens Kalvotech als eerste in de markt begonnen met het ontwikkelen van automatische ruwvoersystemen als antwoord op de toenemende vraag van ruwvoerverstrekking aan de kalveren. Op dat moment was Frans Bostelaar daar al werkzaam waarbij zijn interesse voor de techniek binnen de kalverhouderij al snel gewekt was.


2020. HB Warmtetechniek en Voersystemen wordt overgenomen. Actief in onder andere de Gilles kachels, biomassa kachels en Peters Farm/Förster systemen waarbij de kalveren in groepen van 40 tot 80 bij elkaar lopen.


Al de genoemde expertises zijn verenigd in een sterke totaalinstallateur voor de kalverhouderij. Frans kent elke klant en weet wat er in de kalverhouderij speelt. Samen met de collega's is het de taak om elke kalverhouderij optimaal te faciliteren met de juiste techniek en systemen. Die kennis en ervaring uit de praktijk van elke dag vormt de input voor de ontwikkeling van morgen.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kalverhouderij?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie