Klopman, Grubbenvorstinnovatie voerkeuken, nieuwe stal (2500 kalveren)

SCROLL VOOR MEER

Verbouwing voerkeuken​​​​​​​

Bij Klopman in Grubbenvorst mocht Esveld de verbouwing van de voerkeuken realiseren met onder andere het vervangen van de Meijga voercomputer door de Es-Feed Duo voerautomaat.


De bestaande kast is blijven zitten, maar de aansturing is compleet vernieuwd! Het aanpassen van de voorraadbuffer en het plaatsen van twee voerpompen en flow-meters zorgt nu voor een gestroomlijnd geheel. Zo kan de ene voerpomp de bestaande stal voeren en kan de tweede voerpomp de nieuwe stal alvast vullen en opwarmen.


Lekker snel, automatisch voeren​​​​​​​

Ook het automatisch voeren in de nieuwe stal mochten wij verzorgen, met een volledig RVS leidingwerk, grote doorlaatvoerventielen en RVS bochten in de voertroggen. Ook het automatisch vloeistoftanken spoelen zorgde voor een mooie tijdsbesparing. Het zuurvat moet nog handmatig gevuld worden, maar de rest is volledig geïntergreerd in de voercomputer met de nodige beveiligingen e.d. Voor het met Milk-Boy voeren van nuchtere kalveren word het 'Tabletvoeren' van Esveld gebruikt. Alle voerkeukenventielen zijn te bedienen achterin de stal: vullen, opwarmen, voeren en het leegvoeren per tappunt met aanvoer- en retourliters.
"lekker snel automatisch voeren: een mooie tijdsbesparing!"


Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kalverhouderij?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie